Deinze Kajakt in HLN

Eventorganisator Benjamin (44) overbrugt coronajaar met klusjesdienst en kajakverhuur: “Deinze Kajakt is een droom die uitkomt”

DEINZEZoals vele collega’s in de eventsector heeft hij zwarte sneeuw gezien, maar Deinzenaar Benjamin Van Cauwenberghe van IB Event is niet het type dat bij de pakken blijft zitten. Een jaar geleden schakelde hij over op een klusjesdienst en nu houdt hij zijn zaak drijvende met Deinze Kajakt. “De eerste week van de lockdown heb ik gehuild als een klein kind, maar mijn dochter Celine heeft mer er snel bovenop geholpen”, zegt Benjamin.

Wie een idyllisch tochtje op de Leie wil maken, kan sinds kort terecht bij Deinze Kajakt in de Kapellestraat in Astene. Vanuit zijn tuin pal naast de Versele-Laga-brug laat de naar Deinze uitgeweken Gentenaar Benjamin Van Cauwenberghe er zijn kajaks en supboards in de ‘golden river’ glijden. Een noodzakelijke carrièrewending voor de zaakvoerder van IB Event, want het voorbije jaar lag de evenementensector volledig plat.

“Ik heb IB Event negen jaar geleden opgericht en sinds vier jaar zit ik in Deinze”, zegt Benjamin. “Naast het verhuren van foodtrucks en feestmateriaal en het organiseren van evenementen, bieden wij vooral ondersteuning aan grote evenementen. De voorbije jaren hebben we een sterke reputatie opgebouwd en in februari vorig jaar liepen de aanvragen binnen tot wanneer de coronapandemie uitbrak en alles in lockdown ging. Die eerste week van de lockdown heb ik gehuild als een klein kind. Maar mijn dochter Celine, met wie ik IB Event leidt, heeft me erdoor geholpen. Onze foodtrucks hebben we gelukkig voor één jaar kunnen verhuren, maar om toch wat cashflow te hebben, waren we verplicht om een groot deel van ons verhuurmateriaal te verkopen via veilingen. Het geld dat binnenkwam heb ik geïnvesteerd in gereedschap en vorige zomer ben ik een klusjesdienst begonnen. Tot op vandaag ga ik bijna dagelijks de baan op om mensen te helpen met kleine klusjes zoals kasten in elkaar steken of schilderwerken. Daarnaast hebben we met IB Event ook stewards ingezet op acties van de vzw Deinze Winkelstad, in het vaccinatiecentrum in de Brielpoort en aan de tijdelijke schaatspiste aan de Leiemeersen aan Kasteel Ooidonk.”

De aanvragen voor evenementen beginnen terug binnen te komen, maar Benjamin heeft ondertussen ook een nieuwe uitdaging gevonden. “Ik geef al veertien jaar les in de Koninklijke Cano Club Gent en het is al lang mijn droom om een kajakverhuurbedrijf op te starten”, zegt Benjamin. “Ik heb geïnvesteerd in kajaks voor één of twee personen en supboards. Deze kan je zeven dagen op zeven huren en dit tussen 10 en 20 uur. Op zaterdag geef ik om 10 uur en om 15 uur ook les op de Leie. Ik heb ook gedacht aan de jonge sportievelingen, want je kan hier ook zwemvesten en peddels voor kinderen krijgen. Kajakkers krijgen ook een bidon mee om waardevolle spullen in te bewaren en er zijn accessoires waaronder een pet, een drinkbus, een handdoek, een regenponcho en een doosje zonnecrème voorzien. Op enkele delen van mijn ponton heb ik zitbankjes en parasols bevestigd zodat mensen deze zomer ook een drijvende picknick kunnen organiseren.”

Benjamin ziet de zomervakantie rooskleurig tegemoet. “Ik heb een moeilijke jeugd gehad”, vertelt Benjamin. “Mijn vader was alcoholverslaafd en ik kreeg als kind vaak slaag. Op mijn vijftiende ben ik van huis weggelopen en daarna heb ik gaandeweg mijn leven opgebouwd. Als ik het even moeilijk heb, denk ik terug aan die periode en daar put ik moed uit. Als je de hel doorstaan hebt, dan is elke dag die je niet in die hel doorbrengt een dag in het paradijs. Als je iets wil in het leven, moet je ervoor gaan en dat is exact wat ik met Deinze Kajakt ga doen.”

Bron: Het Laatste Nieuws
Lees hier het (+) artikel

Boek uw Sessie

De Leie wacht, boek jouw sessie

Reservatie is nodig. Boek jouw tocht op het water volgens de gewenste duur en het aantal personen.